Bukplastik

Att ha en mjuk, tonad buk är något som många av oss strävar efter. Ibland räcker det tyvärr inte med att träna och äta rätt, då även personer med normal kroppsvikt och andel kroppsfett kan utveckla en utbuktande, lös eller slapp mage. Några av de vanligaste orsakerna till det är graviditet, åldersprocessen eller en betydande variation i vikt samt ärftlighet.

Med hjälp av bukplastik kan man ta bort överskott av både fett och hud och i de allra flesta fall kan man även återställa försvagade eller separerade muskler, vilket skapar en jämnare, mer tonad bukprofil. Novokliniken erbjuder både stor bukplastik och mini-bukplastik.

Stor bukplastik innebär att man opererar bort både överskottshud och fett från mage samt att man flyttar ihop magmusklerna. Det är till exempel vanligt att magmusklerna glider isär efter en graviditet, och att flytta ihop dem igen hjälper inte bara till med utseendet, utan förbättrar också hållningen och stärker ländryggen. Flera patienter upplever dessutom att de blir av med ryggsmärtor till följd av operationen. Själva snittet placerar man vid bikini-linjen. Storleken på snitten varierar från patient till patient och beror på hur mycket överskottshud man behöver behandla.

Mini-bukplastik är också en väldigt uppskattad operation. Vid mini-bukplastik lägger man lite kortare snitt, och behandlar framförallt den nedre delen av magen (från navel nedåt). Operationen går att kombinera med en fettsugning för ett bättre resultat.

Under din första konsultation får du hjälp med att avgöra vilket alternativ som passar dig bäst samt vilka ingrepp du behöver genomgå för att uppnå det önskvärda resultatet. Det är viktigt att komma ihåg att en magoperation inte är ett substitut för viktminskning eller ett träningsprogram. Bukplastik korrigerar heller inte bristningar, däremot kan man ta bort eller förbättra en del bristningar något om det är tillräckligt med överskottshud i det opererade området.

Minibuk-plastik

Operationstid

1,5 - 3 h

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

6 h

Tillbaka på jobbet

1 - 3 veckor, beroende på vilket jobb man har

Pris från 45 000 kr

Storbuk-plastik

Operationstid

1,5 - 3 h

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

Ett dygn

Tillbaka på jobbet

1 - 3 veckor, beroende på vilket jobb man har

Boka konsultation

Videon är endast en illustration av ett händelseförlopp. Varje operation är unik och anpassad för just din situation och dina förutsättningar. Inför alla kirurgiska ingrepp, såväl kosmetiska som icke-kosmetiska, genomför du en konsultation med en specialistläkare. Under konsultationen fyller du i en hälsodeklaration som därefter granskas av din läkare för att bedöma lämpligheten för att genomgå den utvalda behandlingen.