Mommy Makeover

En mommy makeover är ett kombinationsingrepp som vanligtvis sker efter en graviditet. Ett kombinationsingrepp innebär att flera åtgärder görs under samma narkos. En av de vanligaste kombinationerna — för en mommy makeover — är bukplastik och bröstförstoring med bröstlyft.

I samband med en graviditet förändras kroppen för att främja fostrets utveckling. Kroppens förmåga att återhämta sig varierar dock från person till person och i många fall lämnas kroppen med bestående förändringar på tillexempel buk, bröst och rumpa, något som kan påverka självkänslan hos den enskilda individen.

En mommy makeover är ett så kallat kombinationsingrepp och med hjälp av ingreppet kan flera åtgärder göras under samma narkos. Som namnet antyder är mommy makeover en operation som kan hjälpa till att återställa kvinnans kropp till hur den var innan graviditeten – eller till vad patienten själv vill. Det finns flera kirurgiska alternativ att välja mellan och några vanliga kombinationsingrepp är:

  • Bröstlyft (med eller utan implantat) och bukplastik
  • Bröstprotes och minibuk-plastik med fettsugning av lår

Alla kroppar är unika och så även graviditeter. Det innebär också att återhämtningstiden efter en graviditet kan variera. Hos Novokliniken kan en patient genomföra en mommy makeover först sex månader efter att amningen är färdig eller sex månader efter förlossningen om patienten inte har ammat sitt barn.

För att minimera riskbilden och öka patientsäkerheten föregås alla ingrepp på Novokliniken av en konsultation med en kirurg. Under din inledande konsultation får du hjälp med att avgöra vilket alternativ som passar dig bäst samt vilka ingrepp du kan genomgå för att uppnå det önskade resultatet.

Operationstid

2-4 h

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

8 h (övernattning erbjuds)

Tillbaka på jobbet

1 - 4 veckor, beroende på vilket jobb man har

Boka konsultation