Om Novokliniken

Novokliniken strävar ständigt efter perfektion och excellens inom sin verksamhet av en mycket viktig anledning – för att ge de bästa möjliga vårdtjänsterna till sina patienter. Det är vårt mål att överträffa förväntningarna och erbjuda vård av högsta kvalitet med stort patientfokus.

Genom att sätta höga standarder för sina medarbetare och verksamheten som helhet, säkerställer Novokliniken att varje patient får en trygg och professionell behandling. På så sätt stärks förtroendet och lojaliteten hos dem de betjänar.

Hos Novokliniken är excellens inte bara en ambition, det är en grundläggande princip som genomsyrar allt vi gör.

Novokliniken etablerades 2020 i Värnamo, sex år efter att Dr. Katia Gomes anlände till Sverige från Brasilien. I sitt hemland hade Dr. Katia omfattande erfarenhet som plastikkirurg, specialiserad inom både rekonstruktiv och kosmetisk plastikkirurgi. Hon bar på en dröm om att starta en egen klinik präglad av engagerad personal, innovativa metoder och säker vård där patientens välbefinnande alltid står i centrum.

Med en gedigen bakgrund inom anestesi, allmänkirurgi och plastikkirurgi kände Dr. Katia att hon väl rustad för att förverkliga sin vision. Under sina år i Sverige skaffade hon sig värdefulla kunskaper genom arbete inom både offentlig och privat vård.

2020 blev året då Dr. Katia – tillsammans med sin familj – hittade den perfekta lokalen i Värnamo och lanserade Novokliniken. Visionen var klar: att erbjuda plastikkirurgi av högsta kvalitet, grundat på hennes omfattande expertis. Kliniken skulle inte bara vara tillgänglig, utan också garantera individuellt anpassade behandlingsplaner, ständigt med målet att överträffa patientens förväntningar. Dr. Katia satsade stort på att sammansätta sitt drömteam av dedikerade medarbetare.

Kliniken prioriterade också att vara utrustad med marknadens främsta material och medicinsk teknik. Med ett proaktivt säkerhetstänk minimerades risker och potentiella komplikationer. Tre år senare kan vi konstatera att Dr. Katias vision blev verklighet.

2021 markerade ytterligare en milstolpe. Dr. Katia övertog Kosmetisk Kirurgi, som framgångsrikt drivits av Dr. Ivan Letterfors i över 25 år. Detta respekterade företag, känt för sin höga kvalitet och omfattande patientbas i Sverige, integrerades i Novokliniken. Med nyrenoverade lokaler i Jönköping välkomnar nu Novokliniken såväl tidigare patienter från Kosmetisk Kirurgi som nya. Vi tackar ödmjukt för det stora förtroendet. Novokliniken strävar ständigt efter perfektion, med målet att göra en positiv skillnad i patienternas liv. Hos oss är patienten alltid i centrum!