Ögonlockskirurgi

Med hjälp av ögonlockskirurgi kan man se både piggare och yngre ut. Man kan till exempel förbättra utseendet på de övre eller undre ögonlocken och omforma huden, fettbildningar eller muskulaturen kring ögonen.

Lös eller slapp hud som veckar sig stör den naturliga konturen av det övre ögonlocken och kan ibland även försämra synen. Ingrepp på det övre ögonlocket syftar till att ta bort hud- och fettöverskott som hänger över ögonfransarna, och på så sätt återställa de naturliga konturerna. På det nedre ögonlocket kan du ta bort hud- och fettöverskott samt finare rynkor. Ingreppet placerar ögonlocket i sin normala position och återställer kontakten mellan ögonfranslinjen och hornhinnan.

Snittlinjen för ögonlocksplastik är utformade för att lämna så diskreta ärr som möjligt. Det vill säga, ärren ligger dolda i de naturliga strukturerna runt ögonlocken. När det gäller det övre ögonlocket skär kirurgen snittet i själva vecket, vilket gör att man kan omplacera eller avlägsna fettlagringar eller överflödig hud samt sammandragning av muskler och vävnad. På det undre ögonlocket skär man ett snitt precis under den nedre ögonfranslinjen. På så vis kan man avlägsna överflödig hud även därifrån. Ett annat alternativ är att göra ett invändigt snitt. Den här typen av snitt möjliggör korrigering av bristande ögonlockslösningar samt att man kan omfördela eller avlägsna fettöverskott i området. Med den här typen av snitt i den nedre ögonlocksmuskulaturen kan du också korrigera ektropion (utåtvänt ögonlock).

Det är också vanligt att kombinera ögonlockskirurgi med en fettransplantation, för att på sätt skapa ett jämnare område mellan ögonen och kinderna. Det går även att korrigera påsar och insjunkningar under ögonen.

Operationstid

1-2 timmar

Operation

Lokalbedövning eller under narkos

Tid på kliniken

1-3 h (lokalbedövning), 3-4 h (narkos)

Tillbaka på jobbet

2-5 dagar

Pris från 19 300 kr

Boka konsultation

Videon är endast en illustration av ett händelseförlopp. Varje operation är unik och anpassad för just din situation och dina förutsättningar. Inför alla kirurgiska ingrepp, såväl kosmetiska som icke-kosmetiska, genomför du en konsultation med en specialistläkare. Under konsultationen fyller du i en hälsodeklaration som därefter granskas av din läkare för att bedöma lämpligheten för att genomgå den utvalda behandlingen.