Näsplastik

Näsplastik förbättrar både utseendet på näsan, ansiktsharmonin och självkänslan. Med hjälp av näsplastik kan du även korrigera andningssvårigheter orsakade av strukturella avvikelser i näsan.

På Novokliniken utför man näsplastik genom öppen procedur (Open Approach). Fördelen med tekniken är att man placerar snittet mellan näsborrarna, vilket innebär att det sedan är helt dolt inuti näsan. Efter snittet lyfter man försiktigt de mjuka vävnaderna som täcker näsan, som i sin tur möjliggör omformningen av nässtrukturen. Några exempel på vad du kan förändra med hjälp av näsplastik är:

  • Storleken på näsan i förhållande till andra ansiktsstrukturer
  • Bredden på näsrygg
  • Näsans profil
  • Nässpetsen, som kan vara stor, slapp eller mycket vänd
  • Stora, breda eller utåtvända näsborrar
  • Nasal asymmetri och snedhet

Näsoperationer kan både minska och förstora nässtrukturen. Det åstadkommer man genom inläggning av ympat brosk från andra delar av kroppen. I de allra flesta fall använder man delar av septumbrosket – skiljeväggen i mitten av näsan – för detta ändamål. Ibland kan man dock även använda en del av öronbrosket eller ribbbrosket.

Genom att korrigera avviket septum – en av de vanligaste orsakerna till andningsfel – kan man även råda bot på andningssvårigheter. Något man åstadkommer genom att helt enkelt justera nässtrukturen för att ge ett bättre luftflöde. Kom dock ihåg att det existerar flera andra näsrelaterade problem som också orsakar andningssvårigheter, och som tyvärr inte går att förbättra genom en vanlig näsplastik.

Operationstid

1,5 - 3 h

Operation

Mindre operationer görs under lokalbedövning, full nästplastik kräver alltid narkos

Tid på kliniken

6 - 8 h

Tillbaka på jobbet

1 vecka, beroende på vilket jobb man har

Pris från 25 900 kr

Boka konsultation

Videon är endast en illustration av ett händelseförlopp. Varje operation är unik och anpassad för just din situation och dina förutsättningar. Inför alla kirurgiska ingrepp, såväl kosmetiska som icke-kosmetiska, genomför du en konsultation med en specialistläkare. Under konsultationen fyller du i en hälsodeklaration som därefter granskas av din läkare för att bedöma lämpligheten för att genomgå den utvalda behandlingen.