Fettransplantation

Fettransplantation, även känt som fettsugning, är ett kirurgiskt ingrepp som utförs av erfaren plastikkirurg och som kan göras i både rekonstruktivt och estetiskt syfte för att förändra eller förbättra form och volym i till exempel ansikte eller bröst.

Eftersom fettceller är ett kroppseget material kan kroppen hantera cellerna och har förmågan att förbättra vävnadens kvalitet eftersom det tillkommer stamceller och tillväxtfaktorer, vilket hjälper till vid läkningsprocessen. 

Fettransplantation till ansiktet

Vid ingreppet injiceras fettsugningsvätska i området där fettcellerna ska tas ut och fettet sugs ut med hjälp av en kanyl via instickshål. Fettet centrifugeras för att separera fettcellerna från övrig vätska och celler. Därefter injiceras fettcellerna till valda områden i ansiktet med små kanyler med en speciell teknik. 

Fettransplantation till bröst

Fettransplantation till bröst kan man göra i både rekonstruktivt och estetiskt syfte för att förbättra formen och volymen på brösten. Hos Novokliniken utför endast erfarna plastikkirurger den här typen av ingrepp för bästa möjliga resultat. Likt fettransplantation till ansiktet så injiceras fettsugningsvätska i området där fettcellerna ska tas bort. Operationen innebär att fettdepåer fettsugs från ett ställe på kroppen med hjälp av en kanyl via instickshål och injiceras sedan tillbaka med mindre kanyler. 

Boka konsultation