Ansiktslyft

Ansiktslyft är ett kirurgiskt ingrepp som minskar tecken på åldrande i ansiktet och på halsen. Något man åstadkommer genom att helt enkelt sträcka huden bakåt.

Novokliniken erbjuder ansiktslyft med en teknik som lämnar så små ärr som går att åstadkomma samtidigt som den förbättrar resultatet genom att även behandla vävnaden under huden. Det du kan korrigera med hjälp av en ansiktslyftning är bland annat:

  • Lös vävnad i mitten av ansiktet
  • Djupa veck under de nedre ögonlocken
  • Djupa veck längs med näsan som sträcker sig mot mungiporna
  • Missplacerade eller sänkta fettbildningar
  • Lös hud och överskott av fett under hakan och käken

Det är också vanligt att utföra olika typer föryngringsprocedurer i samband med ett ansiktslyft. Det kan till exempel röra sig om en fettransplantation, ett pannlyft (för att ytterligare korrigera rynkor eller slapp hud) eller ögonlockskirurgi.

Mini-lyft

Med ett mini-lyft stramar man åt huden kring kinderna så att käklinjen linjerar med öronen. Ingreppet kräver endast lokalbedövning.

Operationstid

90 minuter

Operation

Ingreppet kräver endast lokalbedövning

Tid på kliniken

3 timmar

Tillbaka på jobbet

2-3 dagar

Pris från

Stor-lyft

Ingreppet innebär ett snitt från hårbottnen strax ovanför som sträcker sig runt örat till hårbottnen i nacken. Ingreppet kräver narkos.

Operationstid

3-4 timmar

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

1 dygn

Tillbaka på jobbet

1-2 veckor

Pris från

Stor-lyft + halsplastik

Samma procedur som vid ett Stor-lyft, men man flyttar även halsmusklerna för att skapa en jämnare och rakare käklinje. Ingreppet kräver narkos.

Operationstid

3-4 timmar

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

1 dygn

Tillbaka på jobbet

1-2 veckor

Pris från

Boka konsultation

Videon är endast en illustration av ett händelseförlopp. Varje operation är unik och anpassad för just din situation och dina förutsättningar. Inför alla kirurgiska ingrepp, såväl kosmetiska som icke-kosmetiska, genomför du en konsultation med en specialistläkare. Under konsultationen fyller du i en hälsodeklaration som därefter granskas av din läkare för att bedöma lämpligheten för att genomgå den utvalda behandlingen.