Åderbråck

Åderbråck är utvidgade, krokiga och knöliga vener som syns genom huden. Orsaken till åderbråck är att klaffarna, som tillåter att blodet återföras från benen till hjärtat, blir förstörda. Det är ett vanligt problem hos många I samhället, eftersom det kan orsaka några komplikationer som ytliga proppar och sår.

Fettsugning

Ibland räcker det inte med rätt träning och diet för att bli av med oönskat fett. Det kan till exempel bero på åldersprocessen eller genetik. Fettsugning är ett plastikkirurgiskt ingrepp som används för att avlägsna fettansamlingar på olika delar av kroppen om man har svårt att bli av med det på naturlig väg. På Novokliniken kan du få hjälp med fettsugning i Jönköping.

Mommy Makeover

En mommy makeover är ett kombinationsingrepp som vanligtvis sker efter en graviditet. Ett kombinationsingrepp innebär att flera åtgärder görs under samma narkos. En av de vanligaste kombinationerna — för en mommy makeover — är bukplastik och bröstförstoring med bröstlyft.

Intimplastik

Labioplastik eller nymfoplasti är en operation som går ut på att ta bort extra hud från de inre blygdläpparna. Man kan även minska storleken på venusberget genom en fettsugning eller ett lyft som liknar minibuk-plastik.

Stusslyft (klassisk buttlift)

Vid ett stusslyft, även kallat Butt lift drar man upp och omformar vävnader för att på så sätt korrigera slapp eller hängande hud och fett. Snittet placerar man ovanför rumpan, i området mellan rumpan och ryggen, längsmed en imaginär troslinje. Snittet är långt men ska inte synas när man bär på trosor eller bikini.

Armplastik

Med hjälp av armplastik kan man bort överskottshud eller fett från armen. Något man åstadkommer antingen genom en enkel fettsugning eller genom kirurgisk borttagning av såväl hud som fett.

Lårplastik

Med hjälp av lårplastik kan man att ta bort överskottshud eller fett från låret. Något man åstadkommer genom en enkel fettsugning eller genom kirurgisk borttagning av såväl hud som fett.

Bukplastik

Att ha en mjuk, tonad buk är något som många av oss strävar efter. Ibland räcker det tyvärr inte med att träna och äta rätt, då även personer med normal kroppsvikt och andel kroppsfett kan utveckla en utbuktande, lös eller slapp mage. Några av de vanligaste orsakerna till det är graviditet, åldersprocessen eller en betydande variation i vikt samt ärftlighet.