Microneedling

Microneedling är en avancerad behandling för att öka hudens produktion av kollagen och elastin, samt effektiv på ärr, fina linjer och rynkor, förstorade porer.

Microneedling föryngrar huden inifrån och ger lyster och en jämn hudton. Microneedling är en djupgående behandling där minimala nålar förs in över hela behandlingsytan. På så sätt skapas mikrokanaler i det översta hudlagret. Detta bidrar i sin tur till en stimulering av blodcirkulationen och bildandet av kollagen. Behandlingen ger en föryngrande effekt på hela hudens elasticitet och utseende. 

Behandlingen kan användas i kombination med att man slussar ner olika verksamma produkter såsom hyaluronsyra och vitaminer genom de ytliga kanalerna för att nå djupare ner i huden. På så sätt ger produkterna större effekt som jämnar ut och stärker hela hudytan.

Effekten efter en behandling kan jämföras med en laserbehandling eller kemisk peeling. Behandlingen är skonsam och känns som en vibration mot huden. Många ser en markant skillnad redan efter första behandlingen, men vi rekommenderar en behandlingskur på 6 omgångar för ett resultat som varar länge. 

 

Att tänka på efter behandlingen

Det finns inga restriktioner gällande när du kan vara tillbaka på jobbet. Huden kan få lite rodnad och vara röd och svullen under första dagen. Om du gjort en behandling där nålarna gått djupare i huden kan rodnaden sitta i längre än så, men inte mer än en vecka. Du bör undvika att röra i ansiktet och hård träning ska undvikas i två dagar efter behandlingstillfället. Vi rekommenderar också att du undviker sol och använder solskydd när du vistas i solen.

 

Boka konsultation