IPL

IPL är en typ av laser som reducerar kärl, pigment och hår. Behandlingen kan även göra en skinrejuvenation, dvs hudföryngrig och kollagenstimulering. Förbättrar hudytan!

Under en IPL-behandling används högintensivt ljus för att behandla olika ojämnheter i huden. Det högintensiva ljuset bildar värme i huden som i förlängningen stimulerar produktionen av kollagen. Kollagenet ger en föryngrande effekt, reducerar ytliga blodkärl, rodnad och pigmentering.

Det finns en rad olika positiva fördelar som du kan få av en IPL-behandling:

– Slätare hud och hudton

– Ny elegant lyster

– Reducering av rynkor

– Cellförnyelse

– Resultatet är långvarigt

 

När vi blir äldre förändras huden på olika sätt i och med dess naturliga åldrande. Faktorerna till detta är spridda, såsom livsstil, gener och yttre påverkan. Med tiden avtar mängden hyaluronsyra och kollagen i huden, ämnen som bidrar till hudens spänst och elasticitet. När detta händer upplevs mer rynkor, torr och grov hy. Det finns flera metoder för att bromsa dessa ålderstecken varav IPL är en. IPL-behandlingen är både effektiv, säker och passar dig som vill ge ett fräscht intryck och få en jämnare hudton.

 

Att tänka på i samband med behandlingen

Innan du får din behandling ska du undvika solning och brun-utan-sol i 30 dagar. Du ska också undvika injektionsbehandlingar 2 veckor innan en IPL-behandling samt rökning 2-4 timmar innan. Efter behandlingen kan en ökad rodnat uppstå, men denna är snabbt avtagande. Det är också viktigt att skydda huden mot sol efter en IPL-behandling. Använd alltid SPF 50 och vistas inte i solen efter din IPL-behandling.

Vi skräddarsyr alltid behandlingen efter dina förutsättningar och önskemål.

 

Boka konsultation