Intimplastik

Labioplastik eller nymfoplasti är en operation som går ut på att ta bort extra hud från de inre blygdläpparna. Man kan även minska storleken på venusberget genom en fettsugning eller ett lyft som liknar minibuk-plastik.

Att den inre blygdläppen sticker ut eller hänger utanför den yttre kan innebära både estetiska och fysiska besvär, då de inre blygdläpparna har en tunn och känslig vävnad, till skillnad från den tjockare huden på de yttre läpparna. Om den inre blygdläppen sticker ut kan den skava mot trosan och byxan och orsaka besvär. Det blir speciellt svårt vid aktiviteter som cykling och träning. Det kan även innebära obehag och till och med smärta vid samlag.

Med hjälp av intimplastik kan man förkorta de inre blygdläpparna och göra dem tillräckligt små så att de tjockare, yttre blygdläpparna kan skydda dem. På så sätt ser man till att det är de yttre blygdläpparna som står i kontakt med trosan, vilket gör att man inte längre upplever samma besvär. Vid den här typen av operation förkortar man endast överskottshuden på blygdläppen. Ingreppet kommer därför inte att påverka sexlusten på något sätt, då de delar som berör sexuell stimulering sitter mycket längre in (vid klitoriskappan). Snitten placerar man så diskret som möjligt. Man syr dessutom med absorberande stygn, vilket innebär att man inte behöver göra någon stygnborttagning. Det definitiva resultatet ser man först efter tre månader, då svullnaden och det postoperativa obehaget hunnit försvinna eller minska.

Ett annat närbesläktat besvär är att volymen på själva venusberget i vissa fall kan vara så stor att man inte känner sig bekväm med att använda tighta byxor eller badkläder. Man kan till och med uppleva det som snoppliknande. I de fallen kan man minska storleken på venusberget med hjälp av en fettsugning eller genom ett lyft som liknar minibuk-plastiken.

Alla kvinnor är välkomna till Novokliniken för att få svar på frågor och hjälp med en operationsplanering som är anpassad efter just dig. Det viktigaste är att inte lida i tystnad och att våga söka hjälp.

Operationstid

1 h

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

3 - 4 h

Tillbaka på jobbet

1 vecka

Pris från 21 000 kr

Boka konsultation

Videon är endast en illustration av ett händelseförlopp. Varje operation är unik och anpassad för just din situation och dina förutsättningar. Inför alla kirurgiska ingrepp, såväl kosmetiska som icke-kosmetiska, genomför du en konsultation med en specialistläkare. Under konsultationen fyller du i en hälsodeklaration som därefter granskas av din läkare för att bedöma lämpligheten för att genomgå den utvalda behandlingen.