Fettsugning

Ibland räcker det inte med rätt träning och diet för att bli av med oönskat fett. Det kan till exempel bero på åldersprocessen eller genetik. Fettsugning är ett plastikkirurgiskt ingrepp som används för att avlägsna fettansamlingar på olika delar av kroppen om man har svårt att bli av med det på naturlig väg. På Novokliniken kan du få hjälp med fettsugning i Jönköping.

Armplastik

Den allra vanligaste anledningen till att man genomför armplastik är efter massiv viktnedgång, men det finns inga bestämda regler. Om du känner att du vill minska storleken på dina armar eller ta bort överskottshud är du självklart också välkommen på konsultation.

Snitten kan man antingen placera på insidan av armen, ett snitt som sedan sträcker sig hela vägen upp till armhålan, eller enbart vid armhålan. Snittstorleken varierar från patient till patient.

Operationstid

1,5 - 2 h

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

6 - 8 h

Tillbaka på jobbet

1 vecka, beroende på vilket jobb man har

Pris från 54 000 kr

Lårplastik

Den allra vanligaste anledningen till att man genomför lårplastik är efter massiv viktnedgång, men det finns inga bestämda regler. Om du känner att du vill minska storleken på dina lår eller ta bort överskottshud är du självklart också välkommen på konsultation.

Snitten kan man antingen placera på insidan av låret, ett snitt som sedan sträcker sig hela vägen upp till bikinilinjen, eller enbart placera snittet längsmed bikinilinjen. Snittstorleken varierar från patient till patient.

Operationstid

1,5 - 2 h

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

6 - 8 h (övernattning erbjuds)

Tillbaka på jobbet

1 - 2 veckor

Pris från 74 000 kr

Bukplastik

Med hjälp av bukplastik kan man ta bort överskott av både fett och hud och i de allra flesta fall kan man även återställa försvagade eller separerade muskler, vilket skapar en jämnare, mer tonad bukprofil. Novokliniken erbjuder både stor bukplastik och mini-bukplastik.

Stor bukplastik innebär att man opererar bort både överskottshud och fett från mage samt att man flyttar ihop magmusklerna. Det är till exempel vanligt att magmusklerna glider isär efter en graviditet, och att flytta ihop dem igen hjälper inte bara till med utseendet, utan förbättrar också hållningen och stärker ländryggen. Flera patienter upplever dessutom att de blir av med ryggsmärtor till följd av operationen. Själva snittet placerar man vid bikini-linjen. Storleken på snitten varierar från patient till patient och beror på hur mycket överskottshud man behöver behandla.

Mini-bukplastik är också en väldigt uppskattad operation. Vid mini-bukplastik lägger man lite kortare snitt, och behandlar framförallt den nedre delen av magen (från navel nedåt). Operationen går att kombinera med en fettsugning för ett bättre resultat.

Under din första konsultation får du hjälp med att avgöra vilket alternativ som passar dig bäst samt vilka ingrepp du behöver genomgå för att uppnå det önskvärda resultatet. Det är viktigt att komma ihåg att en magoperation inte är ett substitut för viktminskning eller ett träningsprogram. Bukplastik korrigerar heller inte bristningar, däremot kan man ta bort eller förbättra en del bristningar något om det är tillräckligt med överskottshud i det opererade området.

Utförs som minibuk-plastik eller storbuk-plastik

 

 

Operationstid

1,5 - 3 h

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

6 5 - Ett dygn

Tillbaka på jobbet

1 - 3 veckor, beroende på vilket jobb man har

Pris från 45 000 kr

Boka konsultation