Bröstrekonstruktion

Man kan använda både implantat eller eget kroppsmaterial för att rekonstruera bröstet efter en mastektomi (avlägsnande av bröstvävnad vid exempelvis bröstcancer) eller skada.

Den vanligaste orsaken till bröstrekonstruktion är bröstcancer, antingen på grund av en defekt uppkommen av själva cancern, cancerkirurgi eller då man bedömer cancern som så riskfull att man måste ta bort bröstvävnader för att förhindra att cancern sprider sig till övriga kroppen.

En bröstrekonstruktion kan man genomföra i samband med mastektomi eller efteråt, beroende på patientfall. Man kan även rekonstruera bröstgården och bröstvårtan, antingen med kroppseget material eller med hjälp av en kosmetisk tatuering.

Bröstrekonstruktion

Inklusive uttaget av implantat, kapselextraktion med eller utan lyft samt operationer för att återställa bröstformen efter bröstcancer

Operationstid

1 - 3 h

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

4 - 6 h upp till 1 dygn (övernattning)

Tillbaka på jobbet

1 - 3 veckor

Pris efter offert

Boka konsultation

Videon är endast en illustration av ett händelseförlopp. Varje operation är unik och anpassad för just din situation och dina förutsättningar. Inför alla kirurgiska ingrepp, såväl kosmetiska som icke-kosmetiska, genomför du en konsultation med en specialistläkare. Under konsultationen fyller du i en hälsodeklaration som därefter granskas av din läkare för att bedöma lämpligheten för att genomgå den utvalda behandlingen.