Explantation (uttag av bröstimplantat)

En explantation innebär att man avlägsnar bröstimplantaten från kroppen. Beroende på hur implantaten ser ut så kan operationen ta upp till två timmar och kan genomföras som ett kombinationsingrepp tillsammans med ett bröstlyft.

Fettransplantation

Fettransplantation, även känt som fettsugning, är ett kirurgiskt ingrepp som utförs av erfaren plastikkirurg och som kan göras i både rekonstruktivt och estetiskt syfte för att förändra eller förbättra form och volym i till exempel ansikte eller bröst.

Gynekomasti (förminskning av manliga bröst)

Män kan i princip genomgå samma slags plastikoperationer som kvinnor, bortsett från kvinnlig intimoperation, som är avsedd för de som har blygdläppar. En operation som är exklusiv för män är dock gynekomasti (förminskning av manliga bröst).

Bröstvårta

Novokliniken erbjuder reduktion eller förstoring av bröstgården samt rekonstruktion av bröstvårtor efter skador eller av genetiskt indragna bröstvårtor.

Bröstreduktion

En tung och voluminös byst kan medföra ryggvärk eller har andra bekymmer, som att hitta kläder som passar eller hudirritationer i bröstvecket.

Bröstrekonstruktion

Man kan använda både implantat eller eget kroppsmaterial för att rekonstruera bröstet efter en mastektomi (avlägsnande av bröstvävnad vid exempelvis bröstcancer) eller skada.

Bröstlyft

Genom att omforma och justera såväl vävnaden som hudöverskott runt brösten kan du återställa en fast och rund form på dem.

Bröstförstoring

Det mest populära ingreppet inom plastikkirurgi är fortsatt bröstförstoringen. Ett ingrepp som hjälper många kvinnor att förbättra självförtroendet och få en mer traditionellt kvinnlig figur.