Fillers

En fillerbehandling tar mellan trettio och sextio minuter, beroende på omfattningen, och du behöver inte förbereda dig på något specifikt sätt. På Novokliniken används enbart fillersinjektioner av Hyaluronsyra, en syra som redan finns naturligt i kroppen.

Fillers har populariserats för sin användning mot volymbrist och motverkning av rynkor. Fillersinjektioner blandas enkelt ihop med botulinumtoxin, och en vanligt felsägning är till exempel ”Jag vill lägga botox i läpparna”. Fillers och botulinumtoxin är dock två helt skilda saker. Botulinumtoxin är ett muskelavslappnande medel, medan fillers, som namnet skvallrar om, används för att fylla ett område. Fillers appliceras under huden för att återskapa eller ge extra volym åt en viss del i ansiktet eller kroppen. Fillers används dessutom för utslätning av rynkor.

På Novokliniken används enbart fillersinjektioner av Hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en syra som bildas naturligt i kroppen, till exempel i ben, muskler, och framför allt i hudskiktet. Syran har därför ett flertal fördelar för huden och kroppen, såsom att återfukta och stärka huden samt att förhindra hudens åldrande. Syran kommer dessutom att brytas ner i kroppen naturligt, eftersom enzymerna som bryter ner syran redan finns naturligt i kroppen. Fillers av Hyaluronsyra är alltså inget främmande ämne för kroppen. Det betyder dock att behandlingen så småningom kommer att behöva upprepas.

En behandling kan ta mellan trettio och sextio minuter, beroende på omfattningen, och du behöver inte förbereda dig på något specifikt sätt. Räkna dock med ytterligare minst femton minuter om bedövning önskas. Resultatet syns direkt efter din behandling och varar i åtta till arton månader. Novokliniken rekommenderar att en behandling med fillers upprepas årsvis.

Volymbrist

Fillers kan användas för att ge extra volym eller återskapa volym åt en del i ansiktet eller övriga kroppen, och på sätt förbättra konturer och former. Det uppnås genom att medlet injiceras i något av hudens olika lager, beroende på önskad effekt. Det görs i till exempel, kinderna, hakan, läppar, käkbenet, näsan och händer.

Operationstid

1 - 1,5 h

Operation

Lokalbedövning erbjuds om patienten önskar

Tid på kliniken

1 - 2 h

Tillbaka på jobbet

Inga särskilda restriktioner

Pris från 2 400 kr

Rynkor och hudojämnheter

Det finns två typer av rynkor: de statiska och de dynamiska rynkorna. De statiska rynkorna är de som alltid syns, till skillnad från de dynamiska rynkorna som enbart syns vid muskelrörelser. Statiska rynkor skapas med tiden, som en följd av att huden dras ner av gravitationen samtidigt som den tappar spänst och elasticitet. Statiska rynkor kan också bildas som en följd av konstanta dynamiska rynkor.

De statiska rynkorna kan behandlas med fillers, som kommer att minska veckens djup. För bästa resultat bör de dubbelbehandlas, först ska muskelns rörlighet minskas för att sedan fyllas på. Det uppnås genom att man först appliceras en liten mängd botulinumtoxin för att sedan fylla på rynkornas veck med fillers.

Fillers används på likande sätt för att korrigera små hudojämnheter, såsom ansiktslinjer och ärr. Ämnet injiceras under hudområdet som ska behandlas för att lyfta det, och på sätt minska dess djup.

Operationstid

1 - 1,5 h

Operation

Lokalbedövning erbjuds om patienten önskar

Tid på kliniken

1 - 2 h

Tillbaka på jobbet

Inga särskilda restriktioner

Pris från 2 400 kr

Boka konsultation

Videon är endast en illustration av ett händelseförlopp. Varje operation är unik och anpassad för just din situation och dina förutsättningar. Inför alla kirurgiska ingrepp, såväl kosmetiska som icke-kosmetiska, genomför du en konsultation med en specialistläkare. Under konsultationen fyller du i en hälsodeklaration som därefter granskas av din läkare för att bedöma lämpligheten för att genomgå den utvalda behandlingen.